Održan sastanak učesnika Danova projekta

    Dana 17. i 18.11.2021. godine, u Kišnjevu, Republika Moldavija, održan je sastanak učesnika transnacionalnog projekta Danova- transportne usluge za slijepa i slabovidna lica u Dunavskom regionu, čiji je organizator bio Tehnički univerzitet u Moldaviji.
    Sastanku su lično ili putem on - line platfome prisustvovali predstavnici 14 projektnih partnera iz 9 država, između ostalog i predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo Berin Riđanović - voditelj projekta i Emina Šehović - finansijski menadžer projekta.
    Voditelj projekta u ime Međunarodnog aerodroma Sarajevo Berin Riđanović, prezentirao je plan aktivnosti Međunarodnog aerodroma Sarajevo u 2022. godini, te je prisutne upoznao sa zaključcima radionice koju je Međunarodni aerodrom Sarajevo organizovao u mjesecu septembru 2021. godine u Sarajevu, uz učešće Udruženja slijepih i slabovidnih lica u Bosni i Hercegovini i učešće drugih zainteresovanih subjekata.
    Svi učesnici projekta prezentovali su predstojeće aktivnosti u realizaciji projekta, imenovani su članovi komisije za izbor najboljeg inovativnog rješenja te je zaključeno da se nacionalne radionice sa zainteresiranim stranama u projektu održe do kraja mjeseca februara 2022. godine. Također je definisana dinamika rada i sastav Transnacionalnog komiteta za slijepa i slabovidna lica.